Rólunk

vitorlázás a balatonon

pihenés és kaland

Vitorlással a vízen lenni akár szélcsendben, akár friss szélben a legcsodálatosabb élmény! Lehet vitorlázni egyedül is, de balatoni vitorlázás élménye mégis társas tevékenység. Sokakban akik még nem kerültek közeli kapcsolatba, olyan elképzelés él, hogy a vitorlázás nagyon költséges és megközelíthetetlen. Mi szeretnénk ezt a nézetet megcáfolni!

Azokhoz szólunk akik családdal, barátokkal pihenni, kikapcsolódni, élményeket szerezni vágynak. Továbbá azokhoz is, akik meg szeretnék ismerni a vitorlázás élményét, alapfogásait, és a Balatoni vitorlázók életét. Biztonságos körülmények között megtapasztalják azt a semmi máshoz nem hasonlítható megnyugtató, mégis felcsigázó Balatoni élményt, amit a víz, a nap, a szél és egy balatoni hajó együttes jelenléte tud nyújtani nekünk, embereknek.

balatoni vitorlázás

vitorlázás oktatás

hajóvezető kíséretével

Segítségünkkel nem jelent problémát hogy nincs vitorláshajó vezetői engedélyük vagy tapasztalatuk. A „Balatoni vitorlázás” fedélzetén a vitorlázás eddig távoli szerelmesei kipróbálhatják a vitorlás kishajó kezelését a vezetői engedély megszerzése előtt. A nem tapasztalt hajóvezetők gyakorolhatják és elsajátíthatják a vitorlázás fogásait.

balatoni vitorlázás

versenyszerű vitorlázás

kipróbálási lehetőség

Tapasztalt kormányosainknak köszönhetően arra is lehetőség van, hogy bepillantást nyerhessenek a versenyszerű vitorlázás izgalmas világába. László és Pál sokéves tapasztalatát híjuk segítségül ahhoz, hogy a profi vitorlázás mozdulatait bemutathassák Önöknek. A bemutató végén ezen fortélyok kipróbálására is lehetőség van.

bemutatkozik:

az egész napos vitorlázás

Az egész napos vitorlázás előre egyeztetett időpontban, általában délelőtt 10 órakor kezdődik.
Az Alsóörsi kikötő a Balaton északi részén található, de hajóinkat indíthatjuk a keleti medencén belül (Siófoktól Füredig) bárhonnan. A szélviszonyoktól függően általában 17-18 órakor érünk vissza a kikötőbe.

Napközben mindenki vezetheti, kezelheti a vitorlás hajót, gyakorolhatja a vitorlázást, és elsajátíthatja a vitorlázási elméletet is.
A vitorláshajóról napközben fürdőzés, horgászás lehetséges.
Igény esetén kikötőlátogatással.

A balatoni vitorláskikötők kikötőhelyei órás és napi kikötőhelyi díjat számolhatnak
fel. 

"Igazi élmény, mi évek óta veszünk részt ezeken a vitorlás kirándulásokon"
balatoni vitorlázás

hajóvezető-kormányos

Évtizedek óta vitorlázom, szervezek túrákat nem csak a Balatonon, de tengereken és óceánokon is. Megfordultunk többek közt közt az Adrián, az Égei tengeren, a Földközi tengeren és az Atlanti óceánon is. 8m od, és Asso 99, versenyhajós múlttal rendelkezem. Az elmúlt évek során rengeteg országos és nemzetközi megmérettetésen is résztvettem.

balatoni vitorlázás

vitorlás -és szörf oktató

Vitorlás versenyzői és extrém surf múlttal rendelkezem, jelenleg oktatással foglalkozom.
A szörf oktatás mellett Sudár regatta, és Jeanneau Fantazia hajókkal dolgozom, mint vitorlás oktató.